Volksdansgroep zoekt actieve ouderen: ‘goed voor je brein’

Een groep actieve ouderen in Hoogeveen zoekt enthousiaste ouderen die zin hebben om wekelijks mee te doen met volksdansen in De Magneet. Bewegen en sociaal contact is belangrijk voor ouderen en draagt bij aan leuk ouder worden.

„Jaarlijks viel er een boekje van het buurthuis in de brievenbus, en dat keek ik dan verlekkerd door” vertelt Nini Macville, deelnemer van de groep. „Volksdansen, dat vond ik vroeger zo leuk en ik had er mooie jeugdherinneringen aan. Als kind danste ik graag mee met de toeristen in het vakantiepark in de buurt van ons huis. Met stijldansen en ballet had ik wel veel ervaring, met volksdansen minder. Toch de stoute schoenen aangetrokken en gebeld voor meer informatie. Het bleek een groep voor volwassenen te zijn en aangezien ik bijna met pensioen ging, paste ik naadloos tussen de vrouwen van tussen de 60 en 80 jaar. Het bleek enig!”

Goed voor je brein
„De deelnemers vinden het heel leuk om wat nieuws te leren”, vult leidster Baukje Schuurman aan. „We doen internationale dansen uit allerlei landen en leren deze stap voor stap. Het schijnt reuzegoed voor je brein te zijn om patronen bij muziek te leren. Hoge sprongen en snelle draaien worden aangepast aan de gevorderde leeftijd van de deelnemers. Er dansen zelfs 80plussers mee. Hier blijf je kennelijk jong bij, het zijn een soort ‘Golden Girls van Hoogeveen’.”

De Volksdansgroep danst op wekelijks op dinsdagochtend van 10 tot 11 uur, in de gymzaal van De Magneet. Na afloop drinken de deelnemers samen koffie/thee voor de gezelligheid en de sociale contacten. Meer informatie bij Willeke Booy telefoonnummer 06-25562960 of Anja van der Neut 06-42383558.

 

Bron: Hoogeveensche Courant