Senioren in Midden-Drenthe bereiden zich voor op de toekomst

In de Karspelhof in Beilen houdt Alliantie Drentse Zorg woensdag 1 november een bijeenkomst, waar senioren zich voorbereiden op de toekomst. Het betreft de tweede bijeenkomst met als thema: ,,Op weg naar 2030”. De samenleving verandert, er zijn steeds meer ouderen en samen moet in de toekomst de zorg vormgegeven worden.

Vragen
Allerlei vragen komen in deze bijeenkomst aan bod. Hoe willen ouderen wonen en leven en wat is daarvoor nodig? Maar ook: hoe houd ik zelf de regie, blijf ik zinvol bezig, hoe kom ik aan een geschikte woning, wat kan ik aanpassen in mijn huis en waar vind ik goede raad? Nadenken over wat geregeld moet worden bij ziekte en wat eventueel hiervoor vastgelegd kan worden.
Betty Meyboom, schrijfster van het boekje Uitburgeren, is huisarts met veel ervaring. Zij is op deze bijeenkomst aanwezig op 1 november. Evenals Elly Wubs, vanuit Thuiszorg Derkshoes, zij vertelt over wat thuis aan zorg verleend kan worden en wat in het verpleeghuis. Er is een seniorenmakelaar present en Actium en Woonservice leggen uit hoe de huisvesting voor senioren wordt verdeeld. Kortom, er is veel informatie beschikbaar voor deelnemers, die ook mee kunnen doen aan workshops rondom de thema’s wonen, welzijn en zorg.

Opgave
De bijeenkomst begint om 12.00 uur met een broodjeslunch, het officiële programma is van 12.30 uur tot ongeveer 16.00 uur. Gratis toegang.
Graag opgave in verband met de catering bij Mieke Sol, mail of bel: miekesol2@gmail.com of 0593 523585.