Ouderen in senioren-restaurant Hijken: ‘Het eten is werkelijk voortreffelijk’

Ouderen onder Dak houdt de eerste dinsdag van de maand het Seniorenrestaurant, de derde dinsdag in de maand staat in het teken van de koffieochtend.
Nee, groot is de groep niet. ,,Maar”, zo zegt Hannie Vos, ,,gezellig is het wel én het eten is lekker. En daar gaat het om!” Het seniorenrestaurant in de Dorpshoeve in Hijken is maandelijks te bezoeken door ouderen van 50+.
In september 2011 is deze maandelijkse activiteit opgezet voor de ouderen in Hijken. Lekker eten, dichtbij huis in een gezellige ambiance waarbij ontmoeting centraal staat.
De organisatie van het seniorenrestaurant is in handen van Hannie Vos en Marrie Martens, namens Ouderen onder Dak.

Kok
Maandelijks wordt op de eerste dinsdag van de maand, tussen de middag, een driegangenmenu uitgeserveerd aan de deelnemers voor slechts 8,50 euro per persoon. De organisatie was blij verrast toen de nieuwe beheerder van dorpshuis De Dorpshoeve, Jessica, kok bleek te zijn. ,,We kwamen in gesprek en Jessica wilde dit heel graag oppakken”, aldus Hannie. ,,En met succes, het eten is werkelijk voortreffelijk!”
Blije gezichten dus bij de werkgroep van het Hijker seniorenrestaurant, maar toch blijkt er nog een grote wens te zijn: meer deelnemers. ,,In de loop der jaren is door natuurlijk verloop, door ziekte of door verhuizing onze groep behoorlijk uitgedund. En dat vinden we erg jammer.”

Nieuwtjes uitwisselen
Wie dus ook tot de doelgroep behoort, in Hijken, Oranje of naaste omgeving woont, is van harte welkom om aan te schuiven. Onder het genot van een heerlijke maaltijd, tegen een zacht prijsje, gezellig met anderen de laatste dorpsnieuwtjes uitwisselen. Het kan iedere eerste dinsdagmiddag van de maand. Wie meer informatie wil kan contact opnemen met Hannie Vos (0593) 523028.
Het Seniorenrestaurant is een plek om gezellig uit eten te gaan en andere mensen te ontmoeten. Het menu is afwisselend en bestaat uit drie gangen. Hierbij wordt rekening gehouden met een eventueel dieet. Naast lekker eten staat gezelligheid centraal.

Wijkagent
Ouderen onder Dak houdt de eerste dinsdag van de maand het Seniorenrestaurant, de derde dinsdag in de maand staat in het teken van de koffieochtend. De eerstvolgende is op dinsdag 15 maart, om 10.00 uur. Wijkagent Karin Fekkes komt op uitnodiging van Ouderen onder Dak en Hijbel een praatje maken.

Bron: DvhN / Foto: Hugo Faber

Seniorenrestaurant Hijken